Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen
Aanbod Terug naar aanbod
Alkmaar Achterdam 32
€ 1.875,-

92 m²

Wonen

3

Kamers

Verhuurd onder voorbehoud
Alkmaar Achterdam 32
€ 1.875,-

92 m²

Wonen

3

Kamers

Omschrijving

Ontdek de charme van dit monumentale pand in het levendige centrum van Alkmaar!

Historische elementen komen tot leven in dit unieke pand, dat op slechts 5 minuten fietsen ligt van het NS-station, de bioscoop en de sportschool. Met een korte autorit van minder dan 10 minuten bereikt u de A9. Stap naar buiten en geniet van een diversiteit aan winkels, cafés en restaurants. Ervaar de rijke Alkmaarse historie, en een overvloed aan galeries, musea en activiteiten die wachten om ontdekt te worden.

Het betreft een hoogwaardig afgewerkt 3-kamerappartement (vernieuwbouw opgeleverd in 2022), met twee ruim opgezette slaapkamers, een prachtige woonkamer met uitzicht over de oude binnenstad met een ruime en luxe keuken.

Welkom thuis in het hart van Alkmaar!

Indeling
Begane grond (centrale hal):
Aan de zijkant van het pand bevindt zich de hoofdentree met brievenbustableau. Dit is de toegang naar de centrale hal waar zich de toegang tot Achterdam 30 en trapopgang naar appartement Achterdam 32 en maisonnettes Achterdam 34 en 36 bevinden.

1e verdieping (appartement):
Bij binnenkomst bent u direct verkocht. U gaat hier zitten en geniet (in alle rust) van de gezelligheid van het centrum van Alkmaar. Aan ruimte geen gebrek, want in de royale living ca. 45 m² woont u heerlijk. U slaapt aan de achterzijde en ook voor de logees is hier ruimte. Slaapkamers resp. ca. 11,88 m² en 9,85 m². Het gehele appartement heeft een balkenlaag waarvan een aantal dateren rond 1455 en afkomstig zijn uit andere panden van Alkmaar. Ook de prachtige (authentieke) Bakkerskast is een kunstwerk op zich.

De moderne kwalitatief hoogwaardige keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een Bora-inductie kookplaat, combi-magnetron, vaatwasmachine en koelvries- combinatie (Siemens).

Maak het gezellig in huis aan het kookeiland met bar.

Vanuit de woonkamer heeft u verbinding met de tussenhal waar zich het toilet en de berging met CV en wasmachine-aansluiting bevinden.

Verder heeft u toegang tot de luxe badkamer met elektrische vloerverwarming, voorzien van doucheruimte, wastafelmeubel met spiegel, designradiator en elektrische vloerverwarming.

Bijzonderheden:
– Voorzien van een vloer in lichte kleurstelling;
– Een intercominstallatie is aanwezig;
– Er is een gezamenlijke berging voor stalling van fiets/scooter;
– Roken is niet toegestaan;
– Huisdieren zijn niet toegestaan;
– Onderhoudsverdeling op basis van het besluit kleine herstellingen;
– Betaald parkeren / vergunninghouders;
– De woning is gasloos en voorzien van een elektrische cv-ketel.

De ver/nieuwbouw van 4 prachtige appartementen heeft plaatsgevonden achter de muren van “De Groene Klok”, het hoekpand aan de Zijdam 16 te Alkmaar in hartje centrum. In het monumentale pand zijn prachtige historisch waardevolle elementen goed zichtbaar. In ieder appartement kunt u elementen uit verschillende tijdvakken aantreffen. Een meer dan bijzonder pand.

Termijn:
– Beschikbaar per 1 december 2023;
– De huurovereenkomst is gebaseerd op een ROZ overeenkomst;
– De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van minimaal 24 maanden. Tijdens deze periode kan de huurder de huurovereenkomst niet tussentijds opzeggen. Na deze periode loopt de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd door en heeft de huurder een opzegtermijn van een kalendermaand.

Financieel:
– Huurprijs per maand € 1.875,- exclusief water, elektriciteit en gemeentelijke gebruikersbelastingen;
– Servicekosten per maand € 55,-;
– Waarborgsom € 3.750,-;
– De huurprijs kan op voorstel van verhuurder jaarlijks worden gewijzigd. Dit is voor het eerst per 1 juli 2024.

Deze advertentie is met de meeste zorg samengesteld. Desondanks kan de werkelijke situatie afwijken. Aan de advertentie kan geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Huurprijs
€ 1.875,-
Service kosten
€ 55,00
Beschikbaar vanaf
01/12/2023
Type
Vernieuwbouw
Bouwjaar
1906
Aantal kamers
3
Aantal verdiepingen
1
Woonoppervlakte
92 m²
Energielabel
B

Plattegronden