Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 8 certificeringen
Aanbod Terug naar aanbod
Alkmaar Pieterstraat 7
€ 700.000,- k.k.
Alkmaar Pieterstraat 7
€ 700.000,- k.k.

52 m2

Oppervlakte

52 m2

Perceel

Omschrijving

BELEGGING:

Omschrijving

Pieterstraat 7A t/m D komt uit de rij van de vier voormalige kaaspakhuizen uit ca. 1882 en zijn destijds als één geheel gebouwd in opdracht van de Alkmaarse kaashandelaar J.N. Groen. Deze pakhuizen zijn van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven kaaspakhuizen uit het laatste kwart van de 19de eeuw, opgetrokken in sobere eclectische trant, illustratief voor de bloeiende kaashandel in Alkmaar. De pakhuizen hebben situationele waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan de Kaarsemakersgracht in een gedeelte van de binnenstad met overwegend pakhuizen en fabriekspanden, in de nabijheid van de kaasmarkt. De pakhuizen bestaan elk uit drie bouwlagen hoog en onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak.

Pieterstraat 7A t/m 7D bestaat uit vier verhuurde appartementen voorzien van eigen keuken en badkamer, verdeeld over 4 verdiepingen (begane grond t/m 3e verdieping).

De actuele huuropbrengsten bedragen € 3.246,- per maand (€ 38.952,- op jaarbasis). De servicekosten bedragen per maand € 117,53 voor appartement 7 B, C, en D bestaande uit elektra, gas en water. De huur is inclusief stoffering. De woningen zijn verhuurd op basis van een huurcontract.

Het object dient te worden aanvaardt onder gestand doening van de lopende huurovereenkomsten en zal worden verkocht en geleverd conform het principe “as is, where is”. Dit houdt in dat het object door koper wordt aanvaard in de bouwkundige, juridische, milieu technische en fiscale situatie zoals het is op de datum van overdracht c.q. oplevering, derhalve inclusief alle bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen. De verkoper zal aldus
geen garanties verstrekken en zal geen enkele aansprakelijkheid ter zake aanvaarden.

De vraagprijs bedraagt € 700.000 k.k. (geen btw van toepassing). De WOZ-waarde van de vier gezamenlijke appartementen bedraagt € 728.000,-.

KOOPVOORWAARDEN:
*Waarborgsom: 10% van de koopsom;
Na ondertekening van de koopovereenkomst dient binnen een termijn van 10 dagen een waarborgsom van 10% van de koopsom te worden voldaan bij de notaris.

BEZICHTIGINGEN:
Uitsluitend op afspraak in verband met de zittende huurders.

BIJZONDERHEDEN:
* Rijksmonument;
* Servicekosten per maand: € 117,53 (per appartement B, C en D);
* Gezamenlijke wasmachine en wasdroger (is van gezamenlijke huurders);
* Begane grond eigen nutsvoorzieningen;
* De 3 verdiepingen hebben geen eigen nutsvoorzieningen;
* Centrale ligging in stadscentrum van Alkmaar;
* het Rijksmonument is in 2004 in zijn geheel gerenoveerd en verbouwd tot 4 appartementen
* De afmetingen van de appartementen zijn:
– nr 7A circa 36 m²;
– nr 7B circa 39 m²;
– nr 7C circa 36 m²;
– nr 7D circa 28 m².
* Er is geen meetbrief aanwezig, wel de bouwtekeningen. Koper dient zelf onderzoek te doen naar de juiste maatvoering.

Kenmerken

Prijs
€ 0,-
Prijs
€ 700.000,-

Oppervlaktes en inhoud

Perceel
52 m2

Ligging

Ligging
Winkelgebied stadscentrum