Hierbij kan Van der Borden Makelaardij u van dienst zijn.

 

Woning verhuren

Indien u interesse heeft in het verhuren van uw woning is het mogelijk om met één van onze makelaars een vrijblijvend 'in verhuur' - gesprek te plannen. De makelaar komt dan bij u langs en zal tevens een ronde door het te verhuren object maken. Tijdens het gesprek wordt er uitgelegd hoe Van der Borden Makelaardij te werk gaat en vernemen wij tevens graag uw wensen. Aan de hand van dit gesprek zullen wij een offerte opstellen die u toegestuurd zult krijgen. Hierin zal worden beschreven wat de makelaar denkt wat de verwachte huur opbrengst van uw woning is. Daarnaast wordt onze volledige dienstverlening in de offerte beschreven. Indien u wenst kan de offerte mondeling worden toegelicht.

 

Te leveren diensten Van der Borden Makelaardij o.g.

 

 1. Opname van de woning
  Opname van de woning, kennismaking & advisering over de verhuurmarkt in de betreffende regio/plaats. Naar aanleiding hiervan worden de volgende acties in gang gezet:
 • Beschrijving van de woning en het maken van foto’s.
 • Publicatie van de woning op Funda en www.vanderborden.nl waarbij deze tevens wordt meegenomen dagelijkse mailing naar zoekers en bedrijven.

 1. Huurders vinden
 • Van der Borden Makelaardij o.g. matcht de woonwensen van potentiële huurders met uw woning.
 • Bezichtigingen organiseren en (bij meerdere kandidaten) de meest geschikte huurder voordragen.
 • Huurders worden uitgebreid gecheckt op betalingsverleden en huidige inkomensgegevens. Eventuele bijzonderheden worden aan verhuurder gemeld.
   
 1. De onderhandeling
 • Van der Borden Makelaardij o.g. begeleidt alle afspraken tussen huurder en verhuurder. De verhuurder beslist en accepteert uiteindelijk zelf, maar Van der Borden Makelaardij o.g. draagt zorg voor de volledige uitvoering.
 • Opstellen huurcontract tussen huurder en verhuurder met een formalisering van de afspraken.
   
 1. Oplevering
 • Inventaris: de verhuurder levert de inventarislijst aan die bij de oplevering gecontroleerd wordt door Van der Borden Makelaardij o.g. en de huurder, de huurder ondertekent deze voor akkoord.
 • Woning: Van der Borden Makelaardij o.g. inspecteert de status van de woning bij de oplevering. Eventuele bijzonderheden worden op het inspectierapport genoteerd en daarnaast tevens gefotografeerd.
 • De borg en 1e maand huur worden geïncasseerd door Van der Borden Makelaardij o.g. en doorbetaald aan de verhuurder.
   
 1. Afschouw
 • Controle van de inventarislijst: Van der Borden Makelaardij maakt een afspraak voor een voorinspectie waarbij woning en inventaris worden geïnspecteerd en Van der Borden Makelaardij de huurder de gelegenheid geeft eventuele gebreken te herstellen.
 • Eindinspectie op de dag van het leeg opleveren door huurders. Tijdens deze eindinspectie word gekeken of de woning naar behoren is opgeleverd. Eventuele gebreken zullen met de waarborgsom worden verrekend.
   
 1. Follow up
 • Volgende huurder: Van der Borden Makelaardij gaat indien door u gewenst op zoek naar een nieuwe huurder zodra bekend wordt dat de zittende huurder gaat vertrekken.
   

Woning aanhuren

Indien u interesse heeft in het plaatsen van een aanhuur opdracht is het mogelijk om met één van onze makelaars een vrijblijvend gesprek te plannen. Dit kan bij ons op kantoor of eventueel telefonisch. Tijdens het gesprek wordt er uitgelegd hoe Van der Borden Makelaardij te werk gaat en vernemen wij tevens graag uw wensen. Aan de hand van dit gesprek zullen wij een offerte opstellen die u toegestuurd zult krijgen. Hierin wordt onze volledige dienstverlening beschreven. Indien u wenst kan de offerte mondeling worden toegelicht. Tevens zullen er afspraken worden gemaakt over de vergoeding (dit is afhankelijk van de onderdelen waarvoor u ons wilt inschakelen).


Het aanhuurproces

Wij zullen uw woonwensen vergelijken met de woningen in de NVM-database. Door onze jarenlange ervaring in deze branche kunnen wij een selectie uit het actuele aanbod maken om zo tot een juiste match te komen. Doordat wij kennis hebben van de lokale woningmarkt hebben wij snel zicht op woningen die nieuw op de markt komen. Wij kunnen u hierdoor veel speurwerk uit handen nemen.


Indien u uw oog heeft laten vallen op een woning zullen wij voor u een bezichtigingsafspraak inplannen. De eerste keer kunt u zelf de woning bezichtigen of is één van onze aanhurend makelaars hierbij aanwezig (afhankelijk van wat er met de aanhurend makelaar is afgesproken). Bij een tweede bezichtiging is de aanhurend makelaar aanwezig. De aanhurend makelaar zal tijdens de bezichtiging kritisch kijken of de woonruimte geschikt is voor u.


Wanneer u beslist te willen gaan huren en de verhuurder hiermee instemt zal er een concept huurovereenkomst worden opgesteld. Deze lopen wij samen met u na. Indien alles in orde is zal de huurovereenkomst worden ondertekend. Wij zullen ervoor zorg dragen dat u een  exemplaar ontvangt van de door beide partijen ondertekende huurovereenkomst.


Wij zullen u vergezellen tijdens de voorinspectie bij ingang van de huurovereenkomst. Hierbij zal een ronde door de woning worden gemaakt en zullen de meterstanden worden genoteerd zodat deze kunnen worden doorgegeven aan de nutsinstellingen en wordt de staat van oplevering nauwkeurig beschreven en vastgelegd.


Vervolgens is het huurproces afgerond en wensen wij u een prettige huurperiode toe!
Uiteraard blijven wij voor u klaar staan mocht u nog vragen hebben of van onze andere diensten gebruik willen maken.


U kunt zelf beslissen in hoeverre u zich wilt laten begeleiden tijdens het aanhuurproces.