Uw huis verkopen? Dan gaat u voor de beste prijs en een snelle, zorgeloze verkoop. Als koper wilt u vooral uw droomhuis niet mislopen en kunt u wel wat professionele hulp gebruiken bij de zakelijke onderhandelingen. In beide gevallen zoekt u een gunstig geprijsde makelaar met kennis van de regio, een schat aan ervaring, doorzettingsvermogen en een sterk servicegerichte houding. U zoekt vooral een makelaar die voor u net dat ene stapje harder loopt. Deze makelaar vindt u bij Van der Borden.

Uw huis verkopen

U heeft de stap genomen, uw huis gaat in de verkoop. Maar waar moet u beginnen? Van der Borden komt vrijblijvend bij u langs. U laat ons uw huis zien, geeft uw wensen aan en wij vertellen u meer over onze werkwijze. Aan de hand van ons bezoek wordt een offerte opgesteld. Hierin wordt onder andere een vrijblijvende waardebepaling meegenomen en adviseren wij u over de vraagprijs. De offerte omvat het gehele proces vanaf de opname van de woning tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. U heeft alle tijd om de offerte op uw gemak te bekijken en te besluiten of u met ons in zee gaat. Natuurlijk wordt ons aanbod ook mondeling toegelicht.

Het verkoopproces bestaat uit een aantal stappen:

 • Taxatie: er vindt een opname en nauwgezette waardebepaling van uw woning plaats.
 • Overleg met u over de verkoopactiviteiten, optimale presentatie van de woning en uw wensen ten aanzien van bezichtigingen, oplevertermijn en dergelijk.
 • Er wordt goed en commercieel aantrekkelijk beeldmateriaal gemaakt (plattegronden, professionele fotografie, 360 graden foto’s, videopresentatie), een verkooptekst opgesteld en een verkoopbrochure opgemaakt.
 • Uw huis wordt aangeboden op realworks (Funda), het netwerk dat door alle NVM makelaars wordt ingezet. En vermelding op onze website.
 • Er worden tuinborden, driehoekborden en eventueel raamposters ingezet om elke voorbijganger duidelijk te maken dat uw huis te koop is.
 • Wij hebben een groot bereik op social media en zetten alle kanalen (Facebook, Twitter en YouTube) in om uw woning onder de aandacht te brengen. Ook is het mogelijk om in dag- of weekbladen te adverteren.
 • Begeleiden van bezichtigingen.
 • De onderhandelingstechniek wordt afgestemd op uw wensen. Niet alleen de prijs is van belang, er moeten ook goede afspraken gemaakt worden over de oplevering en de aanwezige roerende zaken. Deze fase is belangrijk. U kunt erop rekenen dat wij u met zorg bijstaan.
 • Tenslotte wordt de koopovereenkomst opgesteld en wordt de afhandeling tot in detail door Van der Borden geregeld. Van de afwikkeling van de koopovereenkomst, tot het bewaken van de voorwaarden en waarborgsom. En van het controleren van de stukken van de notaris, tot het verzorgen van de eindinspectie en het tekenen bij de notaris, wij begeleiding u tijdens het hele proces.

Een huis kopen

De zoektocht naar een nieuwe woning is een echte speurtocht. Het is een spannend, leuk en soms frustrerend proces. U koopt nu eenmaal niet dagelijks een huis. Een goede aankoopmakelaar heeft actuele marktkennis, bouwkundig inzicht en kennis van wet- en regelgeving, de regio waarin u wilt kopen en het woningaanbod. U wordt bijgestaan in het zoek- en koopproces, staat sterker in uw onderhandelingen en verhuist tenslotte uw spullen naar uw droomhuis. Klinkt dat goed? Ga dan eens in gesprek met een aankoopmakelaar van Van der Borden. Wij kijken met een scherp en realistisch oog naar uw situatie en onderhandelen op dezelfde wijze.

 

Het aankoopproces bestaat uit een aantal stappen:

 • In een kennismakingsgesprek nemen wij uw wensen door. Wij wijzen u op mogelijkheden die u wellicht zelf nog niet heeft onderzocht. U kiest voor begeleiding van A tot Z of een greep uit onze dienstverlening. Afhankelijk van de afspraken die u met ons maakt, wordt de hoogte van de courtage bepaald.
 • Wij gaan voor u op zoek naar uw perfect match. Die vinden we niet alleen in de NVM-database. Doordat wij kennis hebben van de lokale woningmarkt hebben wij snel zicht op woningen die nieuw op de markt komen. Wij kunnen u hierdoor veel speurwerk uit handen nemen. 
 • Wij leggen u de resultaten voor. U kiest zelf welk huis u wilt bezoeken en welke niet.
 • Wij staan u bij en kijken tijdens de bezichtiging kritisch naar de staat van het huis, eventuele gebreken, noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen.
  Tevens zullen wij u adviseren of het nodig is om een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Daarnaast bekijken wij de prijs en de voorwaarden.
 • Eventueel verrichten wij onderzoek naar bepaalde bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens uit het kadaster, status en verplichtingen van de VVE, gemeente- en provinciebepalingen en de aanwezigheid van het energielabel.
 • Heeft u hét huis gevonden? Dan begint de onderhandeling. Bieden is een strategisch spel en met Van der Borden als uw makelaar wordt het spel slim gespeeld.
 • Wordt uw bod geaccepteerd? Dan volgt er een koopovereenkomst. Uw makelaar vergezelt u tijdens de afspraken bij de notaris en controleert of het huis in de afgesproken staat is opgeleverd. Als de akte van levering en de hypotheekakte zijn getekend, bent u de trotse bezitter van uw nieuwe huis.


U kunt zelf beslissen in hoeverre u zich wilt laten begeleiden tijdens het aankoopproces.