De verhuur van een woning levert extra inkomsten op en is alleen al daarom aantrekkelijk. Anderzijds bent u misschien op zoek naar een leuke huurwoning en zoekt u ook buiten de gebaande paden.
De huurspecialisten van Van der Borden kennen de regio en weten waar de kansen liggen. Of u nu een huis wilt huren of verhuren, u bent voor een vrijblijvend gesprek van harte welkom bij onze verhuurspecialisten.

Een woning verhuren

Wilt u een woning verhuren? Wij komen vrijblijvend bij u langs. Naast een oriënterend gesprek laat u ons natuurlijk het huis zien, zodat wij een beeld kunnen vormen van de waarde en de staat waarin de woning verkeert. Wij nemen uw wensen als uitgangspunt en sturen u na het gesprek een offerte toe. Naast de verwachte huuropbrengst wordt ook de werkwijze van Van der Borden in de offerte uitgebreid toegelicht.

Van der Borden levert een aantal diensten met betrekking tot de verhuur van uw woning:

 • Opname van de woning
  Kennismaking, advies en opname van de woning. Daarna wordt aantrekkelijk beeldmateriaal gemaakt en wordt het huurhuis op Funda en de website van Van der Borden geplaatst.
 • Het vinden van een huurder
  Van der Borden gaat aan de slag om een geschikte huurder te vinden. De woonwensen van potentiële huurders worden vergeleken met uw woning. Er worden bezichtigingen geregeld en uiteindelijk wordt de meest geschikte huurder, na screening, aan u voorgedragen. Hierbij wordt uiteraard ook naar de financiële draagkracht gekeken.
 • De onderhandeling
  De verhuurspecialist van Van der Borden begeleidt de afspraken tussen huurder en verhuurder. De verhuurder besluit zelf of hij met de huurder in zee gaat en onder welke voorwaarden. Het huurcontract wordt door Van der Borden opgesteld. Daarmee worden afspraken geformaliseerd.
 • De oplevering
  De verhuurder levert de inventarislijst aan. Deze wordt bij oplevering door Van der Borden gecontroleerd en daarna ondertekend door de huurder. Ook de status van de woning wordt nogmaals gecontroleerd. De borg en eerste maand huur worden geïncasseerd door Van der Borden Makelaardij o.g. en doorbetaald aan de verhuurder.
 • De afschouw
  Er komt een tijd dat de huurder weer vertrekt. Van der Borden voert een controle uit op de inventaris en de staat van de woning. Tijdens deze eindinspectie word gekeken of de woning naar behoren is opgeleverd. Eventuele gebreken zullen met de waarborgsom worden verrekend.
 • Follow up
  Van der Borden voor u op zoek naar een nieuwe huurder. Zodra bekend wordt dat de zittende huurder vertrekt starten wij met de werkzaamheden.

Huur & Beheer

Heeft u uw huis verhuurd en geen zin en/of tijd in alle rompslomp hierom heen?
Of heeft u uw huis in Nederland verhuurd en woont u zelf in het buitenland?
Weet dan dat Van der Borden ook het beheer voor u kunt regelen.

Als tussenpersoon treden wij voor u op als eerste aanspreekpunt naar de huurder.
Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedeisende zaken, regelen eventuele onderhoudszaken en incasseren voor u de huur.
Wij hebben veel ervaring en ons team van professionals staat klaar om het voor u uit handen te nemen.

Naast het beheer van particuliere woningen hebben wij ook ruimschoots ervaring met het beheren van meerdere woningen tegelijk of complexen.

Voor meer informatie over beheer kunt u contact met ons opnemen.

Een woning huren

Bent u op zoek naar een passend huurhuis? Bekijk dan het aanbod huurwoningen van Van der Borden.
Wij vullen ons huurbestand doorlopend aan.

Zoekt u bijvoorbeeld een huis in de regio Alkmaar, Heiloo, Bergen, Heerhugowaard of Zaandam? Wij kunnen u hier dan bij van dienst zijn. Mocht u niets geschikts in ons aanbod tegenkomen? Dan verzorgen wij graag een vrijblijvende zoekopdracht voor u. Heeft u aanvullende vragen? Kom dan eens langs bij Van der Borden. U bent welkom voor een vrijblijvend gesprek met een van onze verhuurmedewerkers.