Wonen in de stad die ook wel ‘de kaasstad van Nederland’ wordt genoemd? Die wens deelt u met velen. Alkmaar is een bruisende, schone stad met een gunstige ligging. De stad beschikt over een historisch centrum met 399 rijksmonumenten, sfeervolle winkelstraten en mooie grachten. Het is niet altijd gemakkelijk om een woning te vinden in Alkmaar, zeker niet in de huidige huizenmarkt. Van der Borden Makelaardij is makelaar van het eerste uur en Alkmaar-kenner bij uitstek.
Wij hebben zicht op de woningen die te koop zijn, maar ook op objecten die binnenkort in de verkoop komen of die niet via de gangbare kanalen worden verkocht. Die kennis helpt ons om voor u de juiste match te vinden.

 

Vind uw droomhuis in Alkmaar

U heeft het huizenaanbod op Funda al tientallen keren bekeken en ook op andere online platformen heeft u nog niet het droomhuis gevonden dat u zoekt. Herkenbaar? Dan is het mogelijk om een vrijblijvende aankoop opdracht te plaatsen bij Van der Borden Makelaardij.
Onze vastgoedprofessionals brengen uw woonwensen in kaart en gaan op zoek naar het huis dat u zoekt. Via gebaande, maar ook zeker via ongebaande paden is er vaak meer mogelijk dan u denkt.

 

Hoe gaat het koopproces in zijn werk?

U zoekt een huis in Alkmaar, maar waar begint u? Online oriëntatie is vaak de eerste stap. Maar ook wordt de woonplaats van uw voorkeur regelmatig bezocht en heeft u al goed zicht op de buurten die u aanspreken. Soms ook niet, dan kan uw aankoopmakelaar u hier natuurlijk uitgebreid over informeren. Van der Borden Makelaardij is uw specialist in Alkmaar. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak, scherpe prijzen en actuele kennis van de markt en de regio. Loopt u binnen bij Van der Borden? Dan kunt u het volgende verwachten:

 

  1. U wordt ontvangen en neemt plaats voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij al uw wensen door en wijzen wij u op de verschillende mogelijkheden. Wilt u zich volledig laten begeleiden, of gebruik maken van slechts een deel van onze diensten? Onze aanpak is maatwerk, u bepaalt dus zelf welke vorm van begeleiding u nodig heeft en ontvangt aan de hand van uw voorkeuren een offerte op maat.
  2. Wij gaan op zoek naar uw droomhuis. Wij zijn bekend in de woningmarkt en houden het woonaanbod in Alkmaar goed in de gaten. Het vergaande speurwerk wordt u bespaard, onze vastgoedprofessionals nemen u dit uit handen.
  3. Wij nemen de resultaten samen door. U bepaalt zelf welke huizen u wilt bezichtigen en welke niet.
  4. Samen bezichtigen wij de gekozen huizen. De makelaar bekijkt kritisch de huidige staat van het huis, de eventuele gebreken, mogelijkheden tot verbouwing en de noodzakelijke reparaties. Eventueel wordt aanvullend onderzoek verricht.
  5. Is uw keuze gemaakt? Dan beginnen de onderhandelingen. Een strategisch spel, dat u met uw makelaar vol vertrouwen kunt spelen.
  6. Wanneer uw bod is geaccepteerd, volgt een koopovereenkomst. Van der Borden vergezelt u bij de notaris en controleert of het huis in de afgesproken staat is opgeleverd. Wanneer de aktes van levering en de hypotheek zijn getekend, is uw huis in Alkmaar van u en mag u zich een trotse Alkmaarder noemen!

 

Wilt u een huis kopen in Alkmaar?

Mogen wij u helpen met de zoektocht naar uw ideale woning? Wij gaan graag voor u aan de slag. Maak gebruik van de contactmogelijkheden op onze website of bel 072 – 51 41 000.
Wij staan voor u klaar.