Het is niemand ontgaan dat de huizenmarkt zich op dit moment razendsnel ontwikkelt. We kennen allemaal wel iemand die recent een exorbitant hoog bedrag heeft ontvangen voor zijn huis.
Een bedrag dat alle verwachtingen heeft overtroffen. Ook in Alkmaar en omgeving zijn dit soort voorbeelden aan de orde van de dag. Maar waarom zijn de prijzen zo gestegen? Daar zijn verschillende redenen voor.

 

Waarom zijn de huizen zo duur?

Jaren geleden zijn tijdens de economische crisis veel bouwprojecten stilgelegd. Er zijn weinig nieuwe woningen bijgekomen. Nu de economie weer draait zoals het hoort, komt de markt weer in beweging. Meer mensen hebben een vaste baan en de middelen om een huis te kopen.
Bovendien stijgt het aantal eenpersoonshuishoudens. Maar er is schaarste op de woningmarkt, dus de prijzen stijgen hard. Het is tegenwoordig vaak zo dat er ruim boven de vraagprijs wordt geboden. Het vertrouwen in de economie en de vastgoedmarkt is duidelijk groot. Dit is natuurlijk slechts een greep uit de vele redenen voor de ontwikkelingen in de markt, maar het zijn allemaal factoren die meespelen.

 

De juiste tijd om uw huis in Alkmaar te verkopen

Bovenstaande redenen zorgen er logischerwijs voor dat veel inwoners van Alkmaar weleens met de gedachte spelen om hun huis te koop te zetten. Geen gek idee, zeker als u bijvoorbeeld al wat langer nadenkt over verhuizen, kleiner wonen, emigreren of de overstap naar een aanleunwoning of verzorgingshuis. Wat de reden ook is, het is nu een goede tijd om uw huis te verkopen.
Daarnaast is het door de lage rentestand momenteel interessant voor woningzoekers om te kopen.

 

Vind een goede makelaar in Alkmaar

Een van de eerste stappen in het oriëntatieproces is een goed gesprek met een makelaar. Kies voor een makelaar die thuis is in uw regio en die de markt goed kent. Hoe herkent u een goede makelaar? Tijdens een kennismakingsgesprek komt u er snel achter of de makelaar u aanspreekt en of er voldoende vertrouwensbasis is om met het betreffende kantoor in zee te gaan. Een goede makelaar is met name:

  • Betrouwbaar
  • Deskundig
  • Betrokken

 

Snelle taxatie huis in Alkmaar

Bent u benieuwd wat uw huis kan opleveren? De vastgoedprofessionals van Van der Borden staan voor u klaar. Wij zijn thuis in Alkmaar en omgeving, kennen de markt en staan bij onze klanten bekend als een betrouwbare en deskundige partij. Wij voorzien u graag van een vrijblijvende, goed onderbouwde en nauwkeurige waardebepaling. Voor een vrijblijvende kennismaking bent u welkom in één van onze vestigingen, maar wij komen natuurlijk ook graag bij u langs. Neem contact met ons op voor meer informatie via telefoonnummer 072 – 51 41 000 of alkmaar@vanderborden.nl.