Het is weer vakantie tijd! Een goed moment om aandacht te besteden aan het onderwerp inbraak daar inbrekers helaas niet met vakantie gaan.

10 tips om inbraak te voorkomen:

1). Vraag aan de buren of zij hun auto op uw oprijpad willen parkeren. Hierdoor lijkt uw huis bewoond.

2). Regel een oppas. Wellicht maakt u een familielid of vriend er blij mee om gedurende uw afwezigheid op het huis te passen. Hierdoor is het huis bewoonbaar en daardoor lastiger voor inbrekers om hun slag te slaan. Of laat een oppas zo nu en dan de post uit de brievenbus of van de deurmat halen en de gordijnen openen of sluiten.

3). Denk erom wat u op social media post. Zorg dat uw berichten met bv. foto's van palmbomen alleen zichtbaar zijn voor vrienden en plaats deze niet openbaar.

4). Installeer automatische verlichting om uw huis. Inbrekers werken het liefste in het donker.

5). Hang uw autosleutels niet bij de voordeur als u uw auto niet kwijt wilt en niet nog een keer bezoek wilt krijgen. Ruim andere hulpmiddelen die het voor inbrekers makkelijk maken op. Plaats bv. een ladder netjes in de garage. En sluit alle ramen bij vertrek.

6). Bekijk uw huis door de ogen van een inbreker en ontdek zo de zwakke plekken.
Zitten er bv. goede sloten op het huis?

7). Onderhoud goed contact met uw buren en buurtgenoten en houd met een WhatsApp buurt preventiegroep samen een oogje in het zeil.

8). Plak op de voor- en achterdeur een anti inbraakstrip.
Dit zijn twee metalen strips die het risico op inbraak dienen te verminderen. Eén strip wordt aan het kozijn bevestigd en de tweede aan de deur. Als de deur dan gesloten wordt, zal de sluitnaad volledig verdwenen zijn. Op deze manier zijn inbrekers niet in staat om de deur met een breekijzer open te breken.

9). Zet een goede, inbraak werende kluis in huis, zodat uw dierbaarste spullen achter slot en grendel liggen. 

10). Plaats een tijdschakelklok alvorens u op vakantie gaat. Hiermee kunt u verlichting of een ander elektrisch apparaat automatisch in- of uitschakelen. Hierdoor lijkt het alsof er iemand in huis aanwezig is.