Heiloo is een dorp gelegen naast de stad Alkmaar. Het is ruim opgezet en kent een gezellig centrum met o.a. het Winkelcentrum 't Loo. Hier zijn vele leuke winkeltjes te vinden alsmede de groenteboer, visboer, slager, bakker en een supermarkt. Ook is het mogelijk om koffie te drinken op één van de vele terrasjes. Op loopafstand van 't Loo liggen meerdere restaurants en tevens theater "De Beun".


Naast het winkelcentrum heeft Heiloo ook nog een gezellig stationscentrum. Hier zijn ook meerdere leuke winkeltjes te vinden evenals een supermarkt. Het station Heiloo heeft een goede verbinding met andere stations. Ook kunt u ook nog boodschappen doen bij het Hoekstuk waar ook verschillende winkels zijn te vinden.


Daarnaast kunt u lekker wandelen in het Heilooerbos. Indien u nog meer in de buitenlucht wilt zijn kunt u naar het strand in Egmond aan Zee gaan. Dit ligt slechts op 10 a 15 minuten rijden vanaf Heiloo. Heiloo heeft naast vele monumenten en is o.a. bekend van het witte kerkje, landgoed de Nijenburg en kapel Lieve vrouw ter nood. Er zijn vele scholen en sportvoorzieningen.