Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen uit elkaar gaan. Naast emotionele impact, heeft dat ook grote gevolgen voor het koophuis dat ooit door het stel is aangeschaft. Als u en uw partner uit elkaar gaan, komt er veel op u af. Er moet van alles worden geregeld en u komt liever niet voor vervelende verrassingen te staan. Hulp van een ervaren makelaar kan een zorg bij u wegnemen.
Bij een scheiding wordt er immers vaak voor gekozen om het huis te verkopen. Met welke factoren moet u rekening houden?

 

Huis verkopen met restschuld

Wanneer u uw huis verkoopt, kunt u te maken krijgen met onderwaarde, ofwel restschuld.
Het huis is in dit geval minder waard dan op het moment dat het in uw bezit kwam.
Bij verkoop brengt het huis dus minder op dan de hypotheekschuld. Wanneer dit het geval is, moet de restschuld worden verdeeld tussen beide partners. Van der Borden Vastgoedprofessionals adviseert u graag hoe u het beste kunt handelen in een dergelijke situatie.

 

Huis verkopen met overwaarde

De overwaarde van uw woning is de verkoopprijs min de eigenwoningschuld en de verkoopkosten van de woning. De eigenwoningschuld is het deel van uw hypotheek waarvan u de rente mag aftrekken. Wanneer u voor de eerste keer een woning verkoopt, dan noemt men de overwaarde uw eigenwoningreserve. De eigenwoningreserve kan de renteaftrek van uw nieuwe woning beïnvloeden.
Verkoopt u de woning met overwaarde? Dan krijgt u te maken met de bijleenregeling.
Elke situatie is anders. Laat u over uw specifieke situatie adviseren door één van onze vastgoedprofessionals.

 

Makelaar bij het verkopen van uw huis

De hulp van een makelaar bij het verkopen van uw huis na een scheiding is onmisbaar. Niet alleen omdat de kennis van zaken bij veel mensen ontbreekt, maar ook omdat een onpartijdige deskundige u beiden objectief kan bijstaan in deze hectische tijd.

 

Contact

Kunnen wij helpen bij de verkoop van uw huis? Neem vooral contact met ons op. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bel direct naar één van onze kantoren.