Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen

Elke dag worden er woningen gekocht, verkocht en gehuurd. Wonen doen we ons hele leven en woningen gaan over van generatie op generatie. Menig huis hebben wij al meerdere keren verkocht. Er worden families in geboren. In gehuisvest. Families groeien uit, vliegen uit. Maar komen altijd terug. Bij elkaar. Bij ons. Regelmatig bezichtigen wij met de zoon of dochter die in dat huis werd geboren nu hun eerste koophuis. De opmerking: ‘Je vader heeft al drie keer ons huis verkocht’, is geen uitzondering. Wij zijn al vier generaties lang dé vastgoedprofessional en makelaar in Alkmaar en omgeving. Een in Alkmaar gevestigde familie met generaties aan kennis, ervaring en bezieling in vastgoed. Een familie die is uitgegroeid tot een team betrokken vastgoedprofessionals.

Modern heden, rijk verleden

Opa Van der Borden was de tweede makelaar in Alkmaar. Hij stapte op zijn fiets naar Schoorl en Bergen om huurpenningen te innen. En stapte op diezelfde fiets om mensen van het station te halen die in de stad een huurwoning kwamen bezichtigen. De betrokkenheid die hij had, leeft voort. Nog altijd halen wij mensen van het station. De fiets van opa Van der Borden is een auto geworden. En de toekomstige huurder is vandaag de dag ook een expat. En kijk niet gek op als één van ons met zijn auto stopt, als je bij een bushalte staat. Wij geven je met alle plezier een lift. Wij weten immers waar je woont. Dat kan je eerste woning zijn, dat lekkere penthouse, dat pand aan de gracht in de stad, je beleggingspand of je verhuurobject.

Door familie, voor families

Als Van der Borden-familie zijn we er voor jouw familie. We groeien met je mee. In je dromen en waar je wilt komen. Wat de fase in je leven ook is. In jouw tempo en met alle aandacht. We nemen de tijd voor je, maar snappen ook dat je snel de sleutels wilt hebben. Die sleutels zijn altijd van een huis dat wij kennen. Onze generatielange kennis is daarin uniek. Met passie vertellen wij je maar al te graag over het object. Van bouwjaar tot staat van de woning, van soort gevel tot eventuele gebreken.

Thuiskomen

Onze kennis en passie geven we door, net zoals opa vroeger zijn klanten van het station haalde en wij dat nog steeds doen. Gehecht aan tradities, kennis, eerlijkheid en er écht voor elkaar zijn. Dat is waar geluk voor ons om draait. Samen jouw volgende stap mogelijk maken. Maar dan goed. Zodat het echt een goede stap is, zodat jij weet waar je aan toe bent en zodat je steeds weer écht thuiskomt. In je woning. Bij je familie. Bij ons.

Waar kunnen we u mee helpen?

Sinds 1933 zijn we dé specialist van Alkmaar en omstreken in woning- en bedrijfsmakelaardij en het verhuren/beheren van huurwoningen (Huur & Beheer).

Direct contact opnemen

Sinds 1933 helpen we mensen een thuis te vinden

Oprichting Van der Borden

'Opa' Pieter van der Borden is het bedrijf gestart op 1 mei 1933 aan de Steijnstraat te Alkmaar. In de beginjaren de enige makelaar die behalve taxaties in onroerende goederen ook taxaties in roerende goederen mocht verrichten.

Zonen komen om de hoek kijken

Zoon Jan, kwam samen met broer Siem, begin jaren '40 om de hoek kijken.

50-jarig bestaan

"U weet wel, dat mooie huis met de bekende kastjes met foto's van huizen aan de muur, dagelijks staan er mensen voor te kijken." Afkomstig uit een mooi krantenartikel over het 50-jarig bestaan van Van der Borden Vastgoedprofessionals.
Bekijk het krantenartikel

Wisseling van de wacht

In 1995 was er sprake van een wisseling van de wacht en volgde Pieter van der Borden zijn vader Jan op. Via de onderstaande link treft u het originele krantenartikel.
Bekijk het krantenartikel

Opening vestiging Heiloo

Een nieuw filiaal is 1997 een feit. De vestiging Heiloo moet zorgen voor een groter verspreidingsgebied met onder meer de Egmonden, Castricum, Uitgeest en Limmen.
Bekijk het krantenartikel

Opening vestiging Castricum

Op 1 maart 2009 sloot makelaars- en verzekeringskantoor Mooij, uit Castricum, zich aan bij de Van der Borden Groep. "Een logisch gevolg van de intensieve samenwerking die er al was", aldus Gerard Cobelens.
Bekijk het krantenartikel

4e generatie

Met dochter Annesophie en zoon Jan-Jaap in de gelederen is ook de toekomst van Van der Borden gewaarborgd. De vierde generatie is nu een feit.

Vastgoedmanager van het jaar

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst is Van der Borden Vastgoedprofessionals door AMVEST en haar huurders verkozen tot beste Vastgoedmanager van het jaar 2018.

Verbouwing vestiging Alkmaar

De verbouwing van onze vestiging in Alkmaar heeft geresulteerd in een frisse en fijne werkomgeving.

Nieuw kantoor Heiloo

Naast de verbouwing van de vestiging Alkmaar zijn wij enthousiast over de nieuwe locatie van vestiging Heiloo!

40 jaar in het vak

Pieter van der Borden alweer 40 jaar in het (makelaars)vak!

Overname vestiging Heiloo door Jan-Jaap van der Borden

Jan-Jaap van der Borden was de benjamin van het makelaarsgezin Van der Borden. Jan-Jaap heeft zijn passie gevonden in het makelaarsvak en met de overname van kantoor Heiloo is de eerste stap gezet.

Trots dat we onderdeel zijn van