Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen
Aanbod Terug naar aanbod
Alkmaar Achterdam 30
€ 1.775,-

87 m²

Wonen

3

Kamers

Alkmaar Achterdam 30
€ 1.775,-

87 m²

Wonen

3

Kamers

Omschrijving

Met trots presenteren wij dit prachtige ver/nieuwbouw (opgeleverd in 2022) 3-kamerappartement gelegen op de begane grond!

Dit hoogwaardig afgewerkte appartement straalt een serene rust uit, met een vleugje stoere elegantie met mooie oude details.

Deze ver/nieuwbouw heeft plaats gevonden achter de muren van “De Groene Klok”, het hoekpand aan de Zijdam 16 te Alkmaar met uitzicht op de Kuipersbrug. In het monumentale pand zijn prachtige historisch waardevolle elementen goed zichtbaar. Daarnaast is het pand voorbereid op de toekomst, er zijn geen gasaansluitingen. Een meer dan bijzonder pand.

Gelegen in hartje centrum van Alkmaar, biedt het de perfecte plek om te genieten van alles wat deze historische stad te bieden heeft, gezellige kroegjes, fijne restaurantjes en leuke winkeltjes.

Indeling
Begane grond (centrale hal)
Aan de zijkant van het pand bevindt zich de hoofdentree met brievenbustableau. Dit is de toegang naar de centrale hal waar zich de toegang tot Achterdam 30 en trapopgang naar appartement.

Indeling
Begane grond (centrale hal)
Aan de zijkant van het pand bevindt zich de hoofdentree met brievenbustableau. Dit is de toegang naar de centrale hal waar zich de toegang tot Achterdam 30 en trapopgang naar appartement Achterdam 32 en maisonnettes Achterdam 34 en 36 bevinden.

Begane grond (appartement)
Via de centrale hal bereikt u het appartement Achterdam 30. Bij binnenkomst treft u aan de linkerzijde de prachtige authentieke ‘‘en suite’’ deuren die ook nog eens erg praktisch zijn. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.
Middels de ‘‘en suite’’ deuren stapt u in een verrassend grote leefruimte (ca. 31,5 m²) aan de voorzijde van het pand met een gigantische raampartij. Een echt stadsappartement met vrij uitzicht over de mooie stadsgracht (Luttik Oudorp) en middenin het bruisende stadscentrum.

Het element die aan haar historische verleden doet denken, is de indrukwekkende gerestaureerde apothekerskast. Of de dekbalken die worden ondersteund door prachtige zwanehalskorbelen. De authentieke elementen krijgen een moderne touch door de strak gestucte muren en lichte eiken visgraat PVC-vloer met band en bies.

De L-vormige kwalitatief hoogwaardige keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een Bora-inductie kookplaat, vaatwasser en koelkast (Siemens).
De keuken biedt doorgang naar de 2 slaapkamers resp. ca. 12 m² en 9,7 m². Eén van de slaapkamers geeft u toegang tot een patio (ca. 3,5 m²).

Verder treft u de badkamer in lichte kleurstelling voorzien van doucheruimte, wastafelmeubel met spiegel, designradiator en elektrische vloerverwarming. In de tussenhal bevindt zich ook het toilet en berging met CV en wasmachine-aansluiting.
Kortom, ruimten vol authentieke details met hedendaags comfort. Alle winkels en horecavoorzieningen zijn in de nabije omgeving te vinden.

Bijzonderheden:
– Roken is niet toegestaan;
– Huisdieren zijn niet toegestaan;
– De woning is deels gestoffeerd (PVC-vloer met band en bies);
– Onderhoudsverdeling op basis van het besluit kleine herstellingen;
– Een intercominstallatie is aanwezig;
– Er is een gezamenlijke berging voor stalling van fiets/scooter;
– Instapklaar;
– Betaald parkeren / vergunninghouders;
– De woning is gasloos en voorzien van een elektrische cv-ketel.

Financieel:
– Huurprijs € 1.775,- per maand exclusief gas/water/elektriciteit en gemeentelijke gebruikersbelastingen;
– Servicekosten € 55,- per maand bestaande uit o.a. algemene diensten en leveringen ten behoeve van het wooncomplex zoals elektriciteit en schoonmaak gemeenschappelijke ruimten;
– Waarborgsom € 3.550,-;
– De huurprijs kan op voorstel van verhuurder jaarlijks worden gewijzigd. Dit is voor het eerst per 1 juli 2024.

Huur(termijn):
– Beschikbaar per 1 december 2023;
– De huurovereenkomst wordt aangegaan op basis van een ROZ-overeenkomst;
– De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van minimaal 24 maanden. Tijdens deze periode kan de huurder de huurovereenkomst niet tussentijds opzeggen. Na deze periode loopt de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd door en heeft de huurder een opzegtermijn van een kalendermaand.

Inkomenseis:
Belangrijk uitgangspunt voor de beoordeling van een kandidaat huurder is het inkomen.
De inkomenseis die de verhuurder stelt is dat het brutosalaris ca. 3,5 x de maandhuur dient te bedragen. Het 2e inkomen van een partner wordt voor ca. 50% meegeteld, afhankelijk van de situatie. Indien de hoofdkostwinner in loondienst is, moet hij/zij een dienstverband voor onbepaalde tijd hebben.

Deze advertentie is met de meeste zorg samengesteld. Desondanks kunnen foto’s en tekst afwijken van de werkelijke situatie. Aan de advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Huurprijs
€ 1.775,-
Service kosten
€ 55,00
Beschikbaar vanaf
01/12/2023
Type
Vernieuwbouw
Bouwjaar
1906
Oriëntatie
west
Aantal kamers
3
Aantal verdiepingen
1
Woonoppervlakte
87 m²
Energielabel
C

Plattegronden