VERHUURD

Op vijf minuten van het historische centrum van Alkmaar ontwikkelt Bot Bouw Initiatief 64 stijlvolle en betaalbare woningen in verschillende oppervlaktes en uitvoering.


Hollandse Tuin bestaat uit een mix van verschillende soorten eengezinswoningen.
Dankzij de woningconfigurator stelt u straks als koper uw eigen unieke woning samen.
De woningconfigurator is nu online!

De locatie van Hollandse Tuin is fantastisch: Op 5 minuten fietsen van het bruisende centrum van historisch Alkmaar. En via de prachtige Oudorperpolder bent u in een ogenblik in het buitengebied van Noord-Holland. Met vlakbij gelegen NS-stations Alkmaar Centraal en Alkmaar-Noord brengt de Intercity u in een kleine 45 minuten op Amsterdam Centraal. Ook met de auto bent u snel waar u moet zijn. Dankzij de ringweg met aansluit op de snelweg A9.

 

 64 unieke woningen
Dankzij de door Bot Bouw Initiatief ontwikkelde woningconfigurator 'Mijn Eigen Gerijde Huis' stelt u straks uw eigen unieke woning samen.


 

 

Verschillende gevelstijlen
De woningen zijn eigentijds met klassieke elementen. U kunt kiezen uit verschillende gevelstijlen: Queen Anne, Tudor, Jaren ’30, Klassiek, Natural en Modern.
Net welke stijl bij u past. Met een rechte gevel of een kap. Een opbouw of met een bijzondere rand. Elke woning is verschillend ten opzichte van de ander: door kleuren van het metselwerk, door pergola’s, door erkers en dakopbouwen. Zo ontstaat er een grote variatie per straat. De buurt is mooi aangekleed met bomen, hagen rondom parkeerplekken en groene ruimte. Dat zorgt voor een eigen buurt waar het rustig wonen is, maar die niet afgesloten voelt van de rest van de stad.

 

De omgeving
Waar de stad het land raakt. Op vijf minuten fietsen van het historische centrum en op een steenworp van de prachtige Oudorperpolder. Daar ligt straks het sfeervolle Hollandse Tuin. Hollandse Tuin ligt aan de noordkant van Alkmaar, op de locatie Overstad. Overstad is volop in ontwikkeling en verandert komende jaren naar een levendig en gemengd woon-werk gebied. Overstad is nu al echt woongericht, met tal van woonwarenhuizen, vol inspiratie en slimme deals. De gemeente Alkmaar wil van Overstad een nieuwe stukje stad maken. Gemengd, levendig, met fijne woonbuurtjes in een opvallende architectuur.

Hollandse Tuin is de eerste kans op eengezinswoningen met tuin in Overstad.

Bereikbaarheid
Treinstation Alkmaar –Noord met intercity-verbinding vind u om de hoek en de randweg van Alkmaar bereikt u eenvoudig via de Schinkelerwaard of de Nieuwe Schermerweg. Als u de fiets pakt,  staat u in luttele minuten met een kaasje in de hand op het Waagplein. Fietst u de andere kant op, dan staat u met uw rubberen laarzen aan in de Oudorperpolder. Langs de Hoornse Vaart fietsend ligt het weidse Noordhollandse buitengebied binnen handbereik. Ideaal voor wielrenners, romantische picknicks of lekker uitwaaien met de kinderen.

Alkmaar
Alkmaar is een prachtige historische stad met een stoer en rijk verleden. Het karakter van Alkmaar blijkt wel uit de succesvolle strijd tegen de overheersing van de Spanjaarden. In Alkmaar begon de victorie! Alkmaar is een fijne stad, volop voorzieningen en fantastisch gelegen met een grote landschappelijke rijkdom: duinen, strand, vaarten, polderslootjes en het frisse veenweidegebied. Dat in combinatie met allerlei voorzieningen op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en een uiteenlopend aanbod aan winkels en boetiekjes maakt van Alkmaar een heerlijke stad om te wonen.

Workshops
Het ontwerp van de woningen is gemaakt door Architectenburo Min2 uit Bergen. Maarten en Jetty Min zijn innovatieve ontwerpers die architectuur met kunst combineren. Het bureau heeft in Nederland diverse expressieve en duurzaam verantwoorde projecten getekend.
Zij hebben een uitgebreid palet aan opties voor de woningen uitgewerkt, waardoor u straks als koper heel wat te kiezen heeft. Om te ontdekken hoe de opties in smaak vallen zijn er afgelopen mei twee woonworkshops georganiseerd waarbij het plan en de opties voorgelegd werden aan geïnteresseerden. Deze woonworkshops waren druk bezocht!

Lees hier het verslag over de woonworkshops.

Zelf uw indeling maken
De Hollandse Tuin bestaat uit 6 verschillende types eengezinswoningen. Dankzij de vele en gevarieerde uitbouw mogelijkheden kunnen alle eengezinswoningen naar eigen wens en budget worden vormgegeven. Met behulp van de door Bot Bouw ontwikkelde woningconfigurator ‘Mijn Eigen Gerijde Huis’ stelt u uw eigen woning samen.

Laatste nieuws & planning:

De bouw van het project start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018.
De woningen gaan dit najaar in verkoop.
De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt.
De prijzen van de woningen worden begin oktober toegevoegd. Dan weet u precies waar u financieel aan toe bent, zodra de verkoop start.

Planning:

  • Begin november: start verkoop;
  • 2e kwartaal 2018: start bouw (onder voorbehoud van bouwvergunning).

Financiële toets
Binnenkort start de verkoop. Omdat de interesse groot is, wordt van de kandidaten die inschrijven verwacht dat zij serieuze belangstelling hebben en deze aankoop kunnen financieren. Dus om in aanmerking te komen voor een woning moet u bij inschrijving kunnen aantonen dat u de woning van uw keuze kunt betalen.

 

Hoe kunt u dat doen?
Via deze link kunt u online toetsen welk hypotheekbedrag u maximaal kunt lenen.
Dat geeft u een goede indicatie. Bent u serieus geïnteresseerd in een woning?
Neem dan contact met ons op.
U krijgt vervolgens een mailbericht met het verzoek om de volgende documenten aan te leveren:

1. Kopie ID
2. Kopie meest recente salarisstrook
3. Kopie aangifte IB 2016
4. Geeft u in de begeleidende mail ook aan naar welke type woning uw voorkeur uitgaat (Waterlelie, Varen, Klimop, Roos, Paardenbloem of Ereprijs). U mag er meerdere opgeven.

 

U mag naar uw eigen financieel adviseur gaan. Als u maar officiële documenten kunt overleggen waaruit blijkt dat u getoetst bent (certificaat) of over voldoende eigen middelen beschikt.

Bent u serieus geïnteresseerd in een woning? Wees verstandig en wacht hier niet te lang mee! Uw aanvraag moet begin november zijn, omdat het certificaat onderdeel is van uw inschrijving.

Hypotheek nog dit jaar regelen
Sinds 2013 wordt de maximale hypotheek elk jaar met 1 % verlaagd. Voor de aankoop van de woning mag u in 2017 nog maximaal 101 % van de marktwaarde lenen. In 2018 mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan 100 %. Dus wordt er alles op alles gezet om te zorgen dat u nog voor de regels van 2017 in aanmerking komt. Lukt het u niet, geen paniek. Maar houd er rekening mee dat het maximale leenbedrag 1% lager zal zijn in 2018.


Voor meer informatie over hoe de woningen worden toegewezen, klik hier.

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.
Dit inschrijfformulier met bijlage kan t/m maandag 13 november 17:00 uur worden ingeleverd. Op 14 november zullen de woningen worden toegewezen.


Voor vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor via onderstaand formulier of bellen naar 072-5141000
:

http://www.vanderborden.nl/contact/

Tevens kunt u de website van het project "De Hollandse Tuin" bezoeken.

 
Volg ons ook op facebook voor de laatste nieuwsontwikkelingen!
https://www.facebook.com/VanderBordenMakelaardij