Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen

Hoewel de temperatuur tot verkort nog mild en zelfs warm is voor deze tijd van het jaar, treffen we al voorbereidingen voor het aanstaande stookseizoen.

Naarmate het buiten kouder wordt, begint namelijk het stookseizoen, waarin veel mensen hun verwarming weer inschakelen.

Hier zijn enkele tips voor de start van het stookseizoen:

  • Wacht niet tot de eerste koude dag om uw verwarming aan te zetten; doe dit eerder, zelfs als het nog warm is. Dit is verstandig om de piekbelasting op de eerste koude dag te voorkomen.
  • Houd er rekening mee dat vloerverwarming langzamer opwarmt dan verwarming via radiatoren. Door geduldig te zijn op de eerste dag van verwarming, kunt u later genieten van een aangenaam constante temperatuur in uw huis.
  • Als uw vloerverwarming nog niet is ingeschakeld en de vloer koud aanvoelt, controleer dan de temperatuur op uw hoofdthermostaat. Als de temperatuur in huis nog voldoende is, blijft het systeem uitgeschakeld. Pas wanneer de temperatuur onder het gewenste niveau daalt, wordt het systeem geactiveerd. Het duurt dan nog enkele uren voordat de vloer niet meer koud aanvoelt.
  • Om uw huis optimaal en energiezuinig te verwarmen, raden we u aan de thermostaat niet binnen een periode van minder dan 24 uur hoger of lager in te stellen. Handhaaf een constante temperatuur en sluit 's avonds de gordijnen om warmte binnen te houden.
  • Droge lucht warmt sneller op. Ventileer uw woning kort en krachtig om warmteverlies te beperken en laat ramen en deuren gedurende de dag niet onnodig openstaan.

Neem contact op

Heeft u vragen over deze dienst of over een ander onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Gerelateerde updates

Bekijk alle updates

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september

Voor woningzoekers is de NVM Open Huizen Dag nog steeds de ultieme mogelijkheid om vrijblijvend meerdere woningen achter elkaar te bezichtigen. Onderstaande tips kunt u gebruiken als voorbereiding voor de

Bekijk alle updates