Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen

Op 13 september a.s. neemt Wim Wensing, namens de IVBN, deel aan de Rondetafel over Tijdelijke Huurcontracten in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. 

De IVBN (De verenging voor Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland) draagt tijdens de Rondetafel de volgende hoofdpunten aan:

  • Voor de leden van IVBN zijn huurcontracten voor onbepaalde tijd de norm en zij maken dus bijna geen gebruik van tijdelijke huurcontracten.
  • Institutionele en andere professionele lange termijn beleggers zetten in op lange en bestendige relaties met hun huurders en het bevorderen van sociale binding in woonwijken.
  • Wij zien de inzet van tijdelijke huurcontracten met als doel om de huren sneller te kunnen verhogen, als een onwenselijke en malafide verhuurpraktijk.
  • In uitzonderlijke gevallen bieden tijdelijke contracten uitkomst om maatwerk te bieden. Dit moet mogelijk blijven.
  • ‘Doelgroepencontracten’ zijn nodig om aan de huidige behoefte aan specifieke woonvormen te voldoen.
  • IVBN begrijpt de zorgen omtrent veelvuldig gebruik van tijdelijke huurcontracten door particuliere verhuurders, maar wil waken voor additionele en verregaande wet- en regelgeving die ook bonafide verhuurders raken (‘collateral damage’).

De position paper van IVBN kunt u raadplegen via: https://www.ivbn.nl/actueel-artikel-detail/position-paper-ivbn-t-b-v-rondetafelgesprek-over-tijdelijke-huurcontracten

Bron: Vastgoedjournaal / IVBN

Neem contact op

Heeft u vragen over deze dienst of over een ander onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Gerelateerde updates

Bekijk alle updates

Comfortabel de winter door!

Hoewel de temperatuur tot verkort nog mild en zelfs warm is voor deze tijd van het jaar, treffen we al voorbereidingen voor het aanstaande stookseizoen. Naarmate het buiten kouder wordt,

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september

Voor woningzoekers is de NVM Open Huizen Dag nog steeds de ultieme mogelijkheid om vrijblijvend meerdere woningen achter elkaar te bezichtigen. Onderstaande tips kunt u gebruiken als voorbereiding voor de

Bekijk alle updates