Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 8 certificeringen

Op 13 september a.s. neemt Wim Wensing, namens de IVBN, deel aan de Rondetafel over Tijdelijke Huurcontracten in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. 

De IVBN (De verenging voor Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland) draagt tijdens de Rondetafel de volgende hoofdpunten aan:

  • Voor de leden van IVBN zijn huurcontracten voor onbepaalde tijd de norm en zij maken dus bijna geen gebruik van tijdelijke huurcontracten.
  • Institutionele en andere professionele lange termijn beleggers zetten in op lange en bestendige relaties met hun huurders en het bevorderen van sociale binding in woonwijken.
  • Wij zien de inzet van tijdelijke huurcontracten met als doel om de huren sneller te kunnen verhogen, als een onwenselijke en malafide verhuurpraktijk.
  • In uitzonderlijke gevallen bieden tijdelijke contracten uitkomst om maatwerk te bieden. Dit moet mogelijk blijven.
  • ‘Doelgroepencontracten’ zijn nodig om aan de huidige behoefte aan specifieke woonvormen te voldoen.
  • IVBN begrijpt de zorgen omtrent veelvuldig gebruik van tijdelijke huurcontracten door particuliere verhuurders, maar wil waken voor additionele en verregaande wet- en regelgeving die ook bonafide verhuurders raken (‘collateral damage’).

De position paper van IVBN kunt u raadplegen via: https://www.ivbn.nl/actueel-artikel-detail/position-paper-ivbn-t-b-v-rondetafelgesprek-over-tijdelijke-huurcontracten

Bron: Vastgoedjournaal / IVBN

Neem contact op

Heeft u vragen over deze dienst of over een ander onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Gerelateerde updates

Bekijk alle updates

Besparen op gas: bekijk de tips

De prijs van aardgas stijgt. Meer en snel besparen is wat u kunt doen, hieronder leest u een aantal tips van de Rijksoverheid campagne ‘Zet ook de knop om’. ≥

Bekijk alle updates