Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 8 certificeringen

Een opgerolde hennepkwekerij in een huurwoning, een illegale wapenopslag in een gehuurde garagebox of een crimineel die een winkelpand huurt voor illegale activiteiten. Het komt overal in Nederland voor.

Derving

De gevolgen hiervan voor de verhuurder zijn groot. De gemeente kan bijvoorbeeld de woning tijdelijk sluiten, waardoor u als verhuurder inkomsten misloopt. Wanneer er sprake is van criminele activiteiten keert de verzekering schade aan de woning lang niet altijd uit. Of de hypotheekverstrekker gebruikt het recht om bij misbruik van een woning de hypotheek stop te zetten. Daarom moet u als verhuurder letten op wie er van u huurt.

Screening

Om misbruik van panden voor criminele doeleinden te voorkomen bestaan verschillende mogelijkheden om potentiële huurders te screenen. Dit is een belangrijke preventieve maatregel om crimineel gebruik van vastgoed te voorkomen.

Maatregelen die onder screening vallen zijn bij Van der Borden Huur & Beheer zeer uitgebreid. Om deze screening consequent uit te voeren hebben wij checklists ontwikkeld. Deze checklists geven handvatten in het uitvoeren van een effectieve screening van potentiële huurders.

Door een gedegen screening selecteren wij in overleg met u dé geschikte huurder.

Neem contact op

Heeft u vragen over deze dienst of over een ander onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Gerelateerde updates

Bekijk alle updates

Besparen op gas: bekijk de tips

De prijs van aardgas stijgt. Meer en snel besparen is wat u kunt doen, hieronder leest u een aantal tips van de Rijksoverheid campagne ‘Zet ook de knop om’. ≥

Bekijk alle updates