Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen

Een opgerolde hennepkwekerij in een huurwoning, een illegale wapenopslag in een gehuurde garagebox of een crimineel die een winkelpand huurt voor illegale activiteiten. Het komt overal in Nederland voor.

Derving

De gevolgen hiervan voor de verhuurder zijn groot. De gemeente kan bijvoorbeeld de woning tijdelijk sluiten, waardoor u als verhuurder inkomsten misloopt. Wanneer er sprake is van criminele activiteiten keert de verzekering schade aan de woning lang niet altijd uit. Of de hypotheekverstrekker gebruikt het recht om bij misbruik van een woning de hypotheek stop te zetten. Daarom moet u als verhuurder letten op wie er van u huurt.

Screening

Om misbruik van panden voor criminele doeleinden te voorkomen bestaan verschillende mogelijkheden om potentiële huurders te screenen. Dit is een belangrijke preventieve maatregel om crimineel gebruik van vastgoed te voorkomen.

Maatregelen die onder screening vallen zijn bij Van der Borden Huur & Beheer zeer uitgebreid. Om deze screening consequent uit te voeren hebben wij checklists ontwikkeld. Deze checklists geven handvatten in het uitvoeren van een effectieve screening van potentiële huurders.

Door een gedegen screening selecteren wij in overleg met u dé geschikte huurder.

Neem contact op

Heeft u vragen over deze dienst of over een ander onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Gerelateerde updates

Bekijk alle updates

Comfortabel de winter door!

Hoewel de temperatuur tot verkort nog mild en zelfs warm is voor deze tijd van het jaar, treffen we al voorbereidingen voor het aanstaande stookseizoen. Naarmate het buiten kouder wordt,

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september

Voor woningzoekers is de NVM Open Huizen Dag nog steeds de ultieme mogelijkheid om vrijblijvend meerdere woningen achter elkaar te bezichtigen. Onderstaande tips kunt u gebruiken als voorbereiding voor de

Bekijk alle updates