Lees bijgaand het artikel.

Woonspecialist klaar voor toekomst

 

Van der Borden viert 85-jarig bestaan

 

ALKMAAR - Oude documenten, foto's en behaalde certificaten worden met een glimlach afgestoft in het kantoor aan Kennemerstraatweg 181. Drie generaties Van der Borden genieten zichtbaar van het aanstaande feestje, want makelaarskantoor Van der Borden bestaat 85-jaar. Jan van der Borden (bijna 90!) - die tijdens de Tweede Wereldoorlog het makelaarskantoor van zijn vader Pieter kwam versterken - herinnert zich de beginperiode nog goed. Zijn broer Siem kwam in 1948 ook bij vader Piet werken, helaas kwam Siem in 1979 te overlijden. Pieter junior kwam in 1982 als 3de generatie in het bedrijf.

 

"Jan: De markt lag tijdens en rond die oorlogsjaren zo goed als stil, want wie koopt er nu een woning in de onzekere tijden? Geïnteresseerde kopers die van buitenaf met de trein kwamen, haalde ik met de fiets op bij het station. Jan van der Borden droeg het stokje in 1995 over aan zijn zoon Pieter.

 

Overbieden
"Ik kwam begin jaren tachtig in de zaak, toen de rentes torenhoog waren. Ik zag huizen binnen no time in waarde dalen. Woningen van rond de vier ton, zakten zomaar naar 340.000 gulden. Wat dat betreft is de huizenmarkt nooit saai. Het begin van internet veranderde veel. Een ideale manier voor makelaars om hun woningen aan te prijzen en alle woningen werden zichtbaar op Funda. Na de crisis vanaf 2014/2015 is de markt nu weer oververhit in Alkmaar. Dit ontstaat vooral door mensen buiten de regio die flink overbieden om maar aan een woning te komen. Het woningtekort is aanzienlijk, dus moet er snel bijgebouwd worden. In rap tempo!"

 

Huurmarkt
De overhitte huizenmarkt van nu veroorzaakt de nodige gefrustreerde woningzoekers, maar daarentegen is de huurmarkt zeer gunstig. "We zijn de grootste verhuurmakelaar boven het Noordzeekanaal en verhuren huizen door heel Noord-Holland", zegt JanJaap (26 jaar), die samen met zus Annesophie alweer de vierde generatie Van der Borden in het familiebedrijf vormt. Ook Pieter zijn vrouw Oda werkt mee in het bedrijf als P&O. "We bestaan nu 85 jaar en hebben veel vaste klanten. We zien soms verschillende generaties uit een familie bij ons over de vloer komen, dus dat zegt iets over de goede naam die we in de loop der jaren hebben opgebouwd. En juist in deze tijd kunnen we ons met aandacht en deskundigheid onderscheiden in de markt die krap is."

 

Klaar voor toekomst
In 85 jaar heeft Van der Borden een uitstekende naam opgebouwd, maar het bedrijf blijft continu in beweging om klanten zo goed mogelijk te begeleiden. Annesophie (29): "We zijn bezig met het moderniseren van ons logo, het ontwerpen van een nieuwe huisstijl en werken met de nieuwste technologieën en mediakanalen. Eind mei gaan de laatste ontwikkelingen live!
Zo zijn we klaar voor de toekomst! Om ons jubileum samen met klanten te vieren, hebben we een speciale jubileumactie."

 

Van der Borden is gespecialiseerd in woning- en bedrijfsmakelaardij, vastgoedbeheer en het beheren van Verenigingen van Eigenaren (VVE- Management). Meer informatie - ook over de jubileumactie - via www.vanderborden.nl, 072 5141000 of wandel één van de kantoren binnen.